Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tényleg egyetlen közbeszerzést sem írtak ki a jegybank ala
  2016-05-20 21:35:33, péntek
 
  Miután a rendszer olyan (és nincs jobb kitalálva) hogy ha Orbán Viktor bemegy a Nemzeti bankba, ott Matolcsy György TV kamerák előtt telerak neki egy hátizsákot húszezresekkel, azt kiviszi a ház elé és egyenként betömi a seggébe, akkor is lesz kétmillió ember aki megszavazza királynak, további 3millió meg aki meg el se megy szavazni, miközben azt mondja mind, hogy "ésagyúrcsány?".


*****************************


Tényleg egyetlen közbeszerzést sem írtak ki a jegybank alapítványai

erdelyip
POLITIKA
ma 15:20


Egy hónappal ezelőtt küldtünk közérdekű adatkérést valamennyi jegybanki alapítványnak és az alapítványok cégeinek a közbeszerzéseikről. Már akkor sejthető volt, hogy Matolcsy György jegybankelnök és köre úgy költötte a közpénzt az MNB alapítványokon keresztül, hogy nem írtak ki közbeszerzési eljárást, pedig az a törvény szerint kötelező lett volna.

"Az Alapítvány eddigi működése során nem folytatott közbeszerzési eljárást."

Ezt ma erősítette meg levélben a

Pallas Athéné Geopolitikai
Pallas Athéné Domus Concordiae
Pallas Athéné Domus Mentis
Pallas Athéné Domus Scientiae
Pallas Athéné Domus Animae

alapítvány. A közbeszerzések mellőzése szinte biztosan törvénysértő volt.

Ezt valószínűleg az alapítványoknál is tudják, mert azt is megírták nekünk, hogy

"önkéntesen kérelemmel fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyben kérik az eddigi szakmai álláspontjuk alapján kialakított gyakorlat felülvizsgálatát és egyben indítványozzák az ajánlatkérői státuszukkal kapcsolatos döntéshozatalt."

Olyan ez, mintha egy tolvaj arról tájékoztatná a rendőröket, hogy korábban az volt a szakmai álláspontja: nyitott ablakon besurranni egy lakásba, és onnan pénzt elvinni törvényes, de most kérik az ügyészséget, hogy segítsen neki felülvizsgálni a dolgot.

A dologgal ezen túl is van probléma.

A Transparency International szerint pontosan olyan eljárás, önkéntesen kért felülvizsgálat, amire az alapítványi szöveg utal, nem létezik a Közbeszerzési Törvény szerint.

"Ha arra jutottak az alapítványok, hogy nekik közbeszereztetni kell, akkor nem az ajánlatkérői státusuk felülvizsgálatát kell kérniük a döntőbizottságtól, hanem be kell jelentkezniük ajánlatkérőnek."

Ezt Nagy Gabriella, a TI közbeszerzési szakértője magyarázta. Szerintük az alapítványok kérése taktikai húzás lehet.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke akár 5 évre visszamenőleg is kezdeményezhet vizsgálatot. Ha bebizonyosodik a jogsértés, például hogy nem írtak ki beszerzést, amikor kellett volna, akkor a szerződések semmisek lesznek, és bírságot is kiszabhatnak.

Talán a bírság nagyságát próbálják minimalizálni arra hivatkozva, hogy maguk ellen kértek eljárást, jóhiszeműségüket bizonyítva. Az is számíthat, hogy a szabályok szerint ha érintett magánszemély kezdeményez vizsgálatot, akkor az csak 1 évre terjedhet ki. Lehet hogy ezt az elvet felhasználva próbálnak előremenekülni, hogy megússzanak egy öt évre visszamenőleges vizsgálatot.

A Matolcsy-csapat esélyeit javítja, hogy a Közbeszerzések Tanácsában ott ül Dr. Kardkovács Kolos, aki a Magyar Nemzeti Bank jogi igazgatóságának vezetője.

Ma egyébként az is kiderült, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) nem fogja vizsgálni az alapítványok működését és költéseit, amire a TI kérte a hivatalt.

A KEHI arra hivatkozik, hogy nincs hatásköre a jegybankot és így annak alapítványait vizsgálni, mivel például azok nem államháztartási pénzzel gazdálkodnak.

2014-ben nem voltak ilyen válogatósak, a Norvég Civil Alapból támogatást kapott szervezeteket gond nélkül vegzálták. Erről Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója a következőket mondta.

,,Közel egy hónapja kértük a KEHI-t, hogy vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak a gazdálkodását. A ma érkezett válaszból megtudtuk, hogy a KEHI-nek nincsen hatásköre a kormánytól független szervezetekre, így a jegybankra és annak alapítványaira sem. Meg hát ugye a Magyar Nemzeti Bank alapítványai nem is államháztartási pénzzel gazdálkodnak. 2014-ben nem volt ennyire finnyás a KEHI, a Norvég Civil Támogatási Alap kedvezményezettjeinek az ellenőrzése során nem zavarta, hogy a kormánytól független szervezeteket vizsgált, akik ráadásul nem is államháztartási pénzt költöttek."


http://444.hu/2016/05/20/tenyleg-egyetlen-kozbeszerzest-sem-irtak-ki-a-jegybank-a lapitvanyai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: jóhiszeműségüket, közbeszereztetni, felülvizsgálatát, alapítványainak, visszamenőleges, alapítványoknál, igazgatóságának, államháztartási, közbeszerzések, húszezresekkel, felülvizsgálat, bebizonyosodik, alapítványaira, felülvizsgálni, döntéshozatalt, ajánlatkérőnek, kezdeményezhet, indítványozzák, alapítványokon, előremenekülni, jegybankelnök, szervezeteket, közbeszerzési, gazdálkodását, jelentkezniük, minimalizálni, alapítványait, alapítványnak, international, visszamenőleg, szervezetekre, közbeszerzést, kozbeszerzest, alapítványai, alapítványok, álláspontjuk, rendszer olyan, hátizsákot húszezresekkel, jegybank alapítványai, hónappal ezelőtt, alapítványok cégeinek, közbeszerzések mellőzése, eddigi szakmai, ajánlatkérői státuszukkal, tolvaj arról, szakmai álláspontja, dologgal ezen, alapítványi szöveg, ajánlatkérői státusuk, alapítványok kérése, szerződések semmisek, bírság nagyságát, Orbán Viktor, Matolcsy György TV, Matolcsy György, Pallas Athéné Geopolitikai, Pallas Athéné Domus Concordiae, Pallas Athéné Domus Mentis, Pallas Athéné Domus Scientiae, Pallas Athéné Domus Animae, Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, Transparency International, Közbeszerzési Törvény, Nagy Gabriella, Közbeszerzési Hatóság, Közbeszerzések Tanácsában, Kardkovács Kolos, Magyar Nemzeti Bank, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, Norvég Civil Alapból, Erről Ligeti Miklós, Norvég Civil Támogatási Alap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete-erdő desszert  Nem tudhatod  Varga János Veniam - Fontos sz...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  Reménység és erő Krisztustól e...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Éretlen vers  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Makszim Gorkij gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png ház  Rátalálsz  Hiányzik  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bounty krémes  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Reggel van  Idő  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nevem  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Még csak most kezdődik a nap  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Radikális szeretet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Még csak most kezdődik a nap  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
rendszer olyan, hátizsákot húszezresekkel, jegybank alapítványai, hónappal ezelőtt, alapítványok cégeinek, közbeszerzések mellőzése, eddigi szakmai, ajánlatkérői státuszukkal, tolvaj arról, szakmai álláspontja, dologgal ezen, alapítványi szöveg, ajánlatkérői státusuk, alapítványok kérése, szerződések semmisek, bírság nagyságát, szabályok szerint, elvet felhasználva, alapítványok működését, következőket mondta, hónapja kértük, kormánytól független, ellenőrzése során, jóhiszeműségüket, közbeszereztetni, felülvizsgálatát, alapítványainak, visszamenőleges, alapítványoknál, igazgatóságának, államháztartási, közbeszerzések, húszezresekkel, felülvizsgálat, bebizonyosodik, alapítványaira, felülvizsgálni, döntéshozatalt, ajánlatkérőnek, kezdeményezhet, indítványozzák, alapítványokon, előremenekülni, jegybankelnök, szervezeteket, közbeszerzési, gazdálkodását, jelentkezniük, minimalizálni, alapítványait, alapítványnak, international, visszamenőleg, szervezetekre, közbeszerzést, kozbeszerzest, alapítványai, alapítványok, álláspontjuk, transparency, ajánlatkérői, státuszukkal, tájékoztatná, gazdálkodnak, következőket, törvénysértő, valószínűleg, geopolitikai, ésagyúrcsány, felhasználva, alapitvanyai, kiszabhatnak, magánszemély, szerződések, kezdeményez, megússzanak, megszavazza, ellenőrzési, kapcsolatos, ellenőrzése, vizsgálatot, ügyészséget, álláspontja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.